Pesto bordvol

Zelfgemaakte groene pesto

Als je deze zelfgemaakte pesto proeft, wil je nooit meer die uit een potje uit de supermarkt, believe me. Mega easy, je hebt er niet veel voor nodig en klaar in 10 minuten. Daar houden we van! En zelfgemaakte pesto is ook nog eens stukken gezonder, bevat geen vreemde E-nummers en je kunt zelf beslissen hoe smeuïg of grof je de pesto wilt.

Wat heb je nodig voor een schaaltje pesto:

  • Blender, staafmixer of keukenmachine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Plantje basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Peper/zeezout

Hoe maak je het:

  1. Haal de blaadjes basilicum van het plantje en stop ze in de blender/keukenmachine of hoog schaaltje als je de staafmixer gebruikt
  2. Snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers
  3. Schenk 1 eetlepel olijfolie bij de basilicum en voeg de knoflook, een snuf peper en zeezout, de pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe
  4. Mix het tot een geheel, grof of smeuïg, wat jij het lekkerst vindt. Ik vind het altijd wel chill als er nog wat stukjes hele pijnboompit in zitten.
  5. Mocht het geheel niet goed gemixt worden, voeg dan nog een theelepel olijfolie toe
  6. Haal de pesto uit de machine en schep het in een klein, afsluitbaar bakje. Je kunt het zo’n 4 dagen bewaren in de koelkast. Gebruik bij je courgetti, als dip op brood of voor je naanbrood. You are gonna love it!

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *