Pindakaas Bordvol

Zelfgemaakte pindakaas

Pindakaas heb je tegenwoordig in werkelijk álle soorten en maten. Pindakaas in allerlei smaken, smeuïg, met stukjes noot en zelfs light pindakaas (iewl). In de meeste van deze pindakazen is meer zout dan nodig gestopt en vaak zit er ook extra suiker in. Zonde! Oplossing: zelf maken! Met slechts twee ingrediënten heb jij een heerlijk potje pindakaas, dat ongeveer 4 weken goed blijft (als hij dan nog niet op is…).

Wat heb je nodig voor een potje:

  • 200gr ongezouten pinda’s (ik heb er ook nog cashewnoten en walnoten bij gedaan, varieer dus zeker eens met andere soorten noten!)
  • Eetlepel olie (walnootolie is het lekkerst, maar gewone olijfolie of kokosolie is ook helemaal prima)
  • Sterke staafmixer of blender

Hoe maak je het:

  1. Zorg voor een goede staafmixer of blender die wel wat kan hebben. Noten zijn behoorlijk hard en voor sommige apparaten kan het hun einde betekenen als je er noten mee gaat vermalen… En dat willen we niet 😉
  2. Maal de noten met een staafmixer in een hoog schaaltje of stop ze in de blender
  3. Als de noten zijn veranderd in een soort van notenpasta, voeg je een eetlepel olie toe
  4. Mix het geheel nogmaals tot het de structuur krijgt van pindakaas, lekker smeuïg! Houd je van stukjes noot, stop dan iets eerder met mixen of voeg als laatste nog wat stukjes noot toe.
  5. Bewaar de pindakaas in een afsluitbaar weckpotje, lege pot pindakaas of ander bakje dat je goed af kunt sluiten.

Als je de pindakaas nog te droog is, voeg je wat extra olie toe. Heerlijk op een cracker, door je smoothie of om gewoon zo een lepel van te eten. Bewaar je potje in de koelkast, dan kun je er het langst (zo’n 4 weken dus) van genieten.

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *