Wil je een keer een nieuw, lekker tussendoortje uitproberen? Ga eens voor een plak zoete aardappel cake! Zoete aardappels zitten vol vezels, vitamines en mineralen. Je kunt de plakken cake makkelijk invriezen en er ’s morgens vroeg een uithalen om als tussendoortje op te eten.
Wat heb je nodig voor 1 cake:
- Cakevorm
- 1 grote zoete aardappel
- 4 el agavesiroop
- Handjevol walnoten
- 2 eieren
- 75 ml melk
- 2 tl bakpoeder
- 3 tl vanille extract
- 1 el kokosolie
- Snufje zout
- 1 el kaneel
- 250 gr speltmeel
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 185 graden
- Schil de zoete aardappel, snijd ze in grove stukken en kook ze totdat ze zacht zijn
- Voeg ondertussen het speltmeel samen met de melk, kokosolie, vanille extract, agavesiroop en een snuf zout in een mengkom en meng door elkaar met een spatel
- Klop de eieren luchtig, schenk ze langzaam bij het mengsel van het speltmeel en meng nogmaals goed door elkaar
- Giet de zoete aardappels af als ze zacht gekookt zijn en prak ze fijn
- Hak de walnoten fijn
- Voeg de geprakte zoete aardappels toe aan het mengsel, samen met de kaneel en de gehakte walnoten
- Vet de cakevorm in met wat kokosolie en giet hier met mengsel in
- Zet de zoete aardappel cake in de oven voor 40 minuten
- Laat langzaam afkoelen met de ovendeur een stukje open open
- Snijd in stukken en geniet ze!
Heb je nog veel zoete aardappels over? Maak dan eens deze lekkere zoete aardappel- pompoenstamppot.
Geef een reactie