Recept_Zoete_Aardappel_Crostini

Zoete aardappel crostini’s met peer, geitenkaas, walnoten en tijm

Een zoete aardappel is multifunctioneel: als stamppot, frites, door de salade, maar ook als lekker hapje! De combinatie van de verschillende ingrediënten zorgt voor een goede smaaksensatie en peer en geitenkaas is áltijd een goed idee. De tijm geeft het de crostini’s een kruidige twist en dankzij de walnoten heb je een goede bite.

Wat heb je nodig (voor 6 crostini’s):

  • 1 grote zoete aardappel
  • 50 gr geitenkaas (ik heb harde geitenkaas gebruikt, maar zachte kan ook)
  • 1 Doyenne du Comice peer (is wat zoeter dan een normale)
  • Walnoten (stuk of 8)
  • Verse tijm als garnering
  • Optie: klein beetje honing

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 º
  2. Snijd de zoete aardappel over de breedte in plakjes van 0,5 tot 1 cm dik en besmeer ze met een klein beetje olie
  3. Leg de zoete aardappel plakken op een plaat in de voorverwarmde oven voor zo’n 10 minuten
  4. Snijd ondertussen de peer en geitenkaas in kleine plakjes
  5. Haal de plaat uit de oven, draai de zoete aardappel schijfjes om en leg hierop de peer, geitenkaas, walnoot en wat tijm
  6. Zet de plaat vervolgens terug in de over voor nog zo’n 10 minuten en jouw crostini’s zijn klaar!

Ideaal als middagsnack of als borrelhapje. Toch weer wat anders dan die tijgernootjes of kaas met komkommer hè 🙂


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *