Bereidingstijd: 30 minuten
Bij de AH is tegenwoordig een zoete aardappel met chili madras te koop en toen ik deze afgelopen week voor de eerste keer at tijdens mijn lunchpauze, was ik verkocht. Echt superlekker! Lekker smeuïg, perfect van smaak én gezond. Maar… Ook makkelijk zelf te maken dus!
De spread is heerlijk op een cracker of op je boterham. Leg er wat komkommer of tomaat bovenop en jij hebt een lekkere, verse en gezonde lunch! Bewaar de zoete aardappel spread in de koelkast.
Wat heb je nodig voor 1 schaaltje (+/- 200 gr):
- 1 grote zoete aardappel of 2 kleinere
- 1 tot 2 eetlepels kerrie kruiden (voor een intensere kerrie smaak raad ik aan om 2 eetlepels toe te voegen 🙂 )
- ½ theelepel chilipoeder
- Teentje knoflook
- Flinke snuf peper en zout
- Handje pompoenpitten
- Staafmixer
Hoe maak je het:
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes
- Kook de zoete aardappel totdat je er goed in kunt prikken met een vork
- Giet af en laat de aardappels met de deksel op de pan wat droog koken voor ongeveer 5 minuten
- Snijd ondertussen een teentje knoflook fijn of pers hem uit
- Doe alle ingrediënten in een hoge kom en meng met de staafmixer tot een smeuïge spread
- Garneer de zoete aardappel spread met pompoenpitten voor een extra bite
Smakelijk!
Heb je zin in een andere gezonde spread? Probeer eens een van deze hummus recepten!
Geef een reactie