Zoete aardappelburger

Zoete aardappelburgers met courgette, geitenkaas, honing en tijm

Bereidingstijd: 45 minuten

Heb je zin in een andere vleesvervanger dan die uit de supermarkt? Zelf burgers maken is ontzettend makkelijk en stiekem ook een stuk lekkerder! Het is even oefenen, maar oefening baart kunst (of in dit geval hele lekkere burgers). Hieronder vind je het recept voor zoete aardappelburgers en het is een perfect gerecht om bijvoorbeeld je weekend in te luiden of om op een luie zondag te maken!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

Voor de burger:

  • 1 kleine zoete aardappel
  • 125 gr linzen uit pot
  • 3 eetlepels (tarwe)bloem
  • 1 ei
  • Peper & zout
  • Paar takjes verse tijm
  • Snuf chilipoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel oregano
  • Teentje knoflook
  • ½ ui

En verder:

  • Twee broodjes
  • Honing
  • 90 gr geitenkaas
  • ¼ courgette
  • Stuk of 10 cherrytomaatjes
  • 50 gr rucola
  • Optioneel: walnoten

Hoe maak je het:

Laten we beginnen met de burger. Hiervoor heb ik mijn foodprocessor gebruikt, maar je kunt ook een blender gebruiken of lekker gaan stampen met een vork (duurt wel een stuk langer).

  1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in de lengte doormidden
  2. Rasp de zoete aardappel fijn
  3. Voeg de zoete aardappel en linzen (goed afgespoeld en drooggedept) samen in een kom
  4. Snijd de ui en knoflook wat fijn en gooi in de kom samen met de bloem, 1 ei, peper, zout, tijm en alle kruiden
  5. Doe alles in de foodprocessor/blender/prak het fijn
  6. Mocht het mengsel nog te nat zijn, doe er dan wat extra bloem bij. Let op: doe er niet teveel extra bij, het mengsel moet erg plakkerig blijven, anders gaan de burgers teveel naar bloem smaken en geloof me, dat wil je niet
  7. Snijd de courgette in plakjes, bestrooi met wat peper en bak ze even in de pan tot ze wat zachter zijn
  8. Maak 2 platte burgers van het mengsel en bak ze in een pan met wat olie aan beiden kanten ongeveer 5 minuten per kant
  9. Snijd ondertussen het broodje en de tomaatjes doormidden en de geitenkaas in plakjes
  10. Besmeer het broodje met wat honing
  11. Leg hierop de rucola, de burger, tomaatjes, geitenkaas en wat plakjes courgette
  12. Garneer de zoete aardappelburgers met wat verse tijm (en optioneel walnoot)

Serveer er een lekker biertje of goed glas wijn bij en jouw weekend of chill avond kan beginnen!

Smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *