Zomerse salade

Zomerse salade met watermeloen, feta, tofu en munt

De zomer is in zicht! Met de oplopende temperaturen van de komende dagen is er niks lekkerder dan een zomerse salade. Neem dit frisse gerecht mee in een grote schaal naar het park, samen met je vrienden en wat Desperado’s en jouw relaxte zomeravond is helemaal compleet!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gr spinazie
  • 3 takjes munt
  • 1 komkommer
  • Halve limoen
  • Potje zwarte olijven
  • Halve watermeloen
  • 1 plak fetakaas
  • 1 blok (375gr) tofu
  • Snuf gedroogde basilicum
  • Chilipoeder
  • Olijfolie
  • Peper & zeezout
  • Optioneel: pecannoten

Hoe maak je het:

  1. Snijd het blok tofu in blokjes, doe ze in een schaal en schenk hier een beetje olijfolie overheen, peper, zout, een snuf chilipoeder en wat gedroogde basilicum
  2. Meng dit allemaal door elkaar en laat de gemarineerde tofu voor ’n minuut of 10 staan zodat de smaken goed intrekken
  3. Doe de spinazie in een grote saladeschaal
  4. Snijd de feta, komkommer en watermeloen in stukjes en meng het bij de spinazie in de schaal
  5. Bak de tofu in zo’n 5 minuten aan iedere kant bruin
  6. Haal de olijven uit het potje en doe deze samen met de tofu bij de salade
  7. Snijd de blaadjes munt in stukjes en garneer de salade hiermee
  8. Pers de halve limoen uit over de salade, samen met een klein scheutje olijfolie en peper en zout naar wens
  9. Optioneel: ik was het zelf een beetje vergeten, maar het idee was om er nog pecannoten bij te doen; wat volgens mij een top combinatie is met dit gerecht!

Grote trek? Serveer dan wat stokbrood bij deze zomerse salade met bijvoorbeeld een lekkere hummus als dip. Smakelijk en geniet van dit heerlijke zomerweer!

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *